X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
07/10/2018 |  16:47 | Izvor: SRNA

Vulin: Svi poštuju vojnu neutralnost Beograda

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da svi poštuju vojnu neutralnost Srbije, i Ruska Federacija, NATO, ODKB i SAD, zato što je Beograd čvrsto i principijelno upravo na toj poziciji.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

Vulin je rekao novinarima u Beogradu da će tako biti dok Srbija bude odlučivala o tome, dok predsjednik Aleksandar Vučić bude vodio Srbiju i dok on bude ministar odbrane.

On je pozdravio posjetu generalnog sekretara NATO-a Јensa Stoltenberga Beogradu, navodeći da je za Srbiju, kao vojno neutralnu zemlju, od velikog interesa da ima dobre odnose sa NATO-om, ODKB-om, SAD, Ruskom Federacijom, kao i sa Kinom i ostalim državama.

Komentarišući ovu posjetu i vježbu pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i NATO-a, koja će sutra biti održana u Mladenovcu, Vulin je rekao da se ona radi po NATO standardima, te podsjetio da je takva vježba prošle godine izvedena u BiH.

On je dodao da je težišni organizator vježbe u Srbiji Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Ministarstvo odbrane Srbije učestvuje sa 34 pripadnika.

"Za nas je svaka vežba uvek odlična prilika da pokažemo šta smo sve naučili i naravno da učimo od drugih", rekao je Vulin.

Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba u Beogradu, ključeve 23 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.