latinica  ћирилица
07/10/2018 |  18:15 | Autor: Agencije

Pilić: Federer igra bez emocija, on je kao javorovo drvo

Proslavljeni teniski stručnjak Nikola Pilić dao je svoje mišljenje o jednom od najboljih tenisera svih vremena Rodžeru Federeru.
Nikola Pilić i Novak Đoković - Foto: RTS
Nikola Pilić i Novak ĐokovićFoto: RTS

Pilić je jedan od najuspješnijih teniskih trenera, poznat po svojoj akadamiji u Njemačkoj na kojoj je svojevremeno boravio i Novak Đoković, prije nego što je prešao na ATP Tur.

Pilić je, sa ocem Novaka Srđanom Đokovićem, nedavno je gostovao na televiziji Hepi i prokomentarisao je trenutno drugog tenisera svijeta Rodžera Federera, velikog rivala srpskog tenisera.

- Rodžer Federer igra sjajan tenis, ali jednostavno nije "moja šoljica čaja". Nikada se ne smije, on je kao javorovo drvo na terenu. Svaka njemu čast, fantastičan je teniser, ali igra bez emocija na terneu, ne pokazuje ništa - rekao je Pilić.

Pilić je dodao da je znao da je Đoković "nešto posebno" čim ga je vidio na terenu i pričao je generalno pohvalno o Srbinu i njegovim radnim navikama. On je rekao da je, za njega, Novak najbolji teniser na svijetu i jedini koji može da dostigne Roda Lejvera po dostignućima.