latinica  ћирилица
09/10/2018 |  16:19 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

I. Sarajevo: Matična biblioteka organizovala Dane otvorenih vrata

Povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, koji se obilježava 9. oktobra, Matična biblioteka u Istočnom Sarajevu organizovala je Dane otvorenih vrata.

Kako je organizovan rad Matične biblioteke, kojim knjižnim fondom raspolaže, kakva su pravila ponašanja u biblioteci – samo su neka od pitanja srednjoškolaca Istočnog Sarajeva koji su u okviru Dana otvorenih vrata posjetili ovu ustanovu.

Cilj otvorenih vrata jeste upoznavanje ne samo srednjoškolaca, već i studenata i svih građana Istočnog Sarajeva sa radom Matične biblioteke koja raspolaže sa impozantnim fondom od 118.000 knjiga.

"Želimo da ih provedemo kroz sva odjeljenja Matične biblioteke, da ih upoznamo sa knjižnim fondom, sa našom ulogom u njihovom životu tokom učenja i isto tako sa ulogom postojanja institucije biblioteke kao jednom ravnopravnom članicom u kulturnom životu grada Istočno Sarajevo i nadamo se Republike Srpske", rekla je Slađana Bratić, bibliotekar u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo.

U Matičnoj biblioteci ističu da trenutno imaju 3.900 članova, a nadaju se da će taj broj do kraja godine preći 4.000.

U okviru Dana otvorenih vrata organizovan je cjelodnevni rad sa korisnicima i upis po promotivnoj cijeni od pet KM za nove članove.