latinica  ћирилица
09/10/2018 |  16:50 ⇒ 16:52 | Autor: Nezavisne

Promjene u Australijan openu: Uvodi se sat za servis, dozvoljena pomoć trenera

Inovacije se nastavljaju u svijetu tenisa. Organizatori Australijan opena su saopštili da će na takmičenju sljedeće godine biti mnogo promjena.
Tenis  (ilustracija) -
Tenis (ilustracija)

Prva je povećanje nagradnog fonda na 60.5 miliona australijskih dolara, što je za oko 10 odsto više nego ove godine. Uz to će biti uveden i sat za servis koji će odbrojavati 25 sekundi.

Tehnologija, odnosno "čelendž" će biti dostupan na svih 16 terena, uvešće se i praćenje temperature i biće omogućena pauza u slučaju takvih problema.

Posebne promjene su napravljene u ženskoj konkurenciji. U kvalifikacijama će učestvovati 128, umjesto dosadašnjih 96 teniserki. Kvalifikacije će početi dan ranije (8. januara) i na juniorskom turniru i u kvalifikacionom dijelu će biti dozvoljeno trenerima da siđu i pomažu svojim igračima u obje konkurencije.

"Oduvijek smo se ponosili time što smo slušali igrače, ove godine smo to podigli na potpuno novi nivo. Razgovarali smo sa njima, sa trenerima, vidjeli šta im se dopada, šta ne i usljed svega toga smo se odlučili na ovakve promjene", rekao je direktor turnira Kreg Tili.