X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/10/2018 |  22:07 | Izvor: SRNA

Nacionalni fudbalski stadion biće građen u Surčinu?

Nacionalni fudbalski stadion trebalo bi da bude građen na području beogradske opštine Surčin, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zaštite životne sredine Srbije.
Stadion - Foto: Screenshot
StadionFoto: Screenshot

"Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je pozitivno mišljenje na predlog odluke o izradi strateške procene uticaja Prostornog plana posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona. Nosilac izrade izveštaja o strateškoj proceni je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Lokacija predmetnog plana je na području gradske opštine Surčin", kažu u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Kako se navodi, Ministarstvo očekuje konačan tekst izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na ovaj način praktično je napravljen prvi zvanični korak ka izgradnji stadiona na kojem će utakmice igrati reprezentacija Srbije.

Izgradnja ovog stadiona omogućiće da se Srbija kandiduje za organizovanje najvećih fudbalskih događaja kao što su finale Lige šampiona, Lige Evrope ili Superkup Evrope.