latinica  ћирилица
10/10/2018 |  09:06 ⇒ 09:47 | Autor: SRNA

Nova knjiga Emira Kusturice "Šta mi ovo treba", promocija na Sajmu u Beogradu

Ove sedmice iz štampe je izašla nova knjiga proslavljenog srpskog i velikog svjetskog reditelja Emira Kusturice pod naslovom "Šta mi ovo treba", čiji je izdavač "Vukotić Medija".
Nova knjiga Emira Kusturice "Šta mi ovo treba" - Foto: SRNA
Nova knjiga Emira Kusturice "Šta mi ovo treba"Foto: SRNA

Novo djelo Emira Kusturice biće promovisano na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu.

Riječ je o dnevničkim zapisima i tekstovima koji obuhvataju period od burnih devedesetih godina do današnjeg dana, a iz pera čovjeka koji je sada već dokazani pisac.

Na sajtu izdavačke kuće "Vukotić Medija" navodi se da je je u novoj knjizi Emira Kusturice sadržano sve - emocije, sudbine, drame, ličnosti, ideje, stavovi, polemike... iz dana u dan.

"Nadarenom, inteligentnom, buntovnom, stvaralačkom Emiru Kusturici, nijedna tema nije ni daleka ni nepoznata. Svaka mu je prisna. Svaka izvire iz njegovih punokrvnih damara. Svakoj je podjednako posvećen i odan. Sa strašću. Sa ljubavlju. I kada piše o sarajevskim jaranima i lopužama, i kada se muči u Pragu da završi 'Podzemlje', i kada polemiše sa srpskim proizvođačima šunda i prostakluka, i sa nasrtljivcima na pravoslavlje i srpstvo, i sa belosvetskim jurišnicima", ističe se u tekstu objavljenom na sajtu.

Izdavač naglašava da je Kusturica iskonski iskren, nježan i žestok, sentimentalan i neumoljiv, živ u pisanju, ubjedljiv u dočaravanju ambijenta, sugestivan u ideji, žestok u obračunu sa napadačima, vispren i duhovit.

"Kusturica ovom knjigom-dnevnikom nudi đerdan tema, ideja i stavova. Svu svoju neizmernu darovitost, ugradio je u ove opojno sočne i gorko opore dnevničke sekvence. Više od dve decenije ovde su se sklupčale. I sve je živo kao da je juče bilo. Јedinstveni Emir Kusturica", navodi se u tekstu objavljenom uz najavu nove Kusturičine knjige "Šta mi ovo treba"

Knjiga se može poručiti putem sajta Izdavačke kuće "Vukotić Medija", a uskoro će moći da se kupi i u svim većim knjižarama.