X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/10/2018 |  15:57 ⇒ 17:57 | Izvor: RTRS

Oktobarski pravnički dani 12. i 13. oktobra

Pravni fakultet u Banjaluci i Udruženje pravnika Republike Srpske, organizuju Oktobarske pravničke dane o "Izgradnji i funkcionisanju pravnog sistema". Savjetovanje će biti održano na Pravnom fakultetu 12. i 13. oktobra. Očekuje se učešće više od 500 pravnika iz Srpske, Federacije BiH, Srbije i drugih zemalja regije i svijeta.
Pravni fakultet Banjaluka - Foto: RTRS
Pravni fakultet BanjalukaFoto: RTRS

"Savjetovanje se, nakon 15 godina uspješnog postojanja, potvrđuje kao oblik stalnog obrazovanja pravnika u pravosuđu, upravi, advokaturi, priredi, društvenim djelatnostima i ostalim oblastima života i rada", rekao je Mirjanić.

On je najavio da će na savjetovanju, čija je tema "Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema", biti organizovan i "Pravnički čas" posvećen životu i radu istaknutog pravnika Јove Rosića.

Generalni sekretar Udruženja pravnika Republike Srpske Mile Dmičić naglasio je da će savjetovanje biti organizovano u šest katedri - državnopravna, upravno i radnopravna, građanskopravna, privrednopravna, međunarodnopravna i krivičnopravna.

"Za ovo savjetovanje je u okviru časopisa Pravna riječ štampan zbornik radova u kome su objavljena 84 referata koje je pripremilo 111 uglednih pravnika", rekao je Dmičić.