latinica  ћирилица
10/10/2018 |  16:20 ⇒ 11/10/2018 | 09:36 | Autor: RTRS

Cvijanović: Govedarica utjehu za poraz traži na ulici, to je plan njegovih mentora

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je danas da nije nimalo iznenađena namjerom predsjednika SDS-a i kandidata za predsjednika Republike Srpske Vukote Govedarice da utjehu za izborni poraz traži na ulici, jer to i jeste plan B njegovih mentora iz stranih ambasada.

- Plan A je bio da uz pomoć tih istih ambasada, pošto-poto, osvoje pobjedu, pa makar to značilo da od Banjaluke naprave pravo tržište kapitala, kako je to godinama funkcionisalo u njihovim poznatim "uporištima" - navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da, prema podacima CIK-a na obrađenih 93,84 odsto biračkih mjesta, vodi ispred Govedarice za 26.818 glas ili za 4,5 odsto i da je to za 20.000 glasova više nego što je nju na prošlim izborima pobijedio Mladen Ivanić.

"Prema podacima SNSD-a, koji unos rezultata radi brže od CIK-a, na 97,95 odsto obrađenih biračkih mjesta moja prednost iznosi 30.581 glas, dok prema najnovijem unosu na obrađenih 98,75 odsto biračkih mjesta, imam prednost od 30.368 glasova. Dakle, to su podaci, i oni su neumoljivi, a očekujem da ta razlika bude i veća", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da se Govedarica više ne bori za mjesto predsjednika Republike, već za mjesto predsjednika SDS-a, te da odatle dolazi "grčevita potreba da ne prihvati realnost i da, umjesto pred organima svoje partije, stoji na ulici".

- Što se tiče njihovog zahtjeva da se sve broji ručno ispočetka, nemam ništa protiv da se primjenjuje sve što zakon predviđa, ali je činjenica da novac kojim su kupovali glasove i po Banjaluci i po Doboju i Bijeljini nije na opštem republičkom nivou promijenio volju birača, a po toj volji prednost koju imamo Milorad Dodik i ja, nedostižna je - istakla je Cvijanovićeva.