latinica  ћирилица
11/10/2018 |  08:39 ⇒ 22:21 | Autor: RTRS

Izložba Uroša Đurića "Kojim putem do kuće" u Muzeju savremene umjetnosti

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, večeras će biti otvorena izložba beogradskog konceptualnog umjetnika Uroša Đurića, pod nazivom "Kojim putem do kuće".
Uroš Đurić (foto:banjaluka.rs.ba) -
Uroš Đurić (foto:banjaluka.rs.ba)

– Ovo je prva samostalna izložba Uroša Đurića u Banjaluci i zamišljena je kao vodič kroz multižanrovsku karijeru ovog svestranog umjetnika koji obuhvata najznačajnije radove iz njegove bogate i uspješne karijere – kažu u Muzeju savrmene umjetnosti Republike Srpske.

Izložba koncipirana za MSURS predstavlja presjek njegovog umjetničkog opusa protekle tri decenije i obuhvata slike, fotografije i video radove iz nekoliko Đurićevih ciklusa.

Iako je ovdašnjoj publici poznat kao glumac iz kultnih filmova Srđana Dragojevića "Mi nismo anđeli", bubnjar pank benda Urbana gerila, radijski voditelj i kolumnista ili sveznajući lovac u popularnom kvizu, Uroš Đurić je takođe jedan od najintrigantnijih srpskih umetnika, koji pripada onoj grupi stvaralaca, čiji je rad jednaku valorizaciju doživeo na međunarodnoj i na domaćoj umetničkoj sceni. Ono što će svakako biti zanimljivo za banjalučku publiku jeste činjenica da će osim svojih najznačajnijih radova Uroš Đurić premijerno prikazati i najnoviji rad iz ciklusa "Bog voli snove srpskih umjetnika" koji je nastao u saradnji sa igračima FK Borac.

Izložba "Kojim putem do kuće" će biti otvorena do 22. novembra.