latinica  ћирилица
11/10/2018 |  08:55 ⇒ 09:02 | Autor: SRNA

Vučić pozdravio dolazak "Lidla" i pozvao investitore da i dalje ulažu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju na beogradskoj Zvezdari jedne od 16 prodavnica njemačke kompanije "Lidl" u Srbiji, te zahvalio Njemačkoj na velikim investicijama i pozvao investitore da i dalje ulažu.
Beograd:Otvoren "Lidl" (foto: B92/Filip Čukanović) -
Beograd:Otvoren "Lidl" (foto: B92/Filip Čukanović)

On je rekao da su te investicije doprinijele da država krene naprijed, što će usloviti veće penzije i sigurnost za sve građane.

"Molim vas da podržite dolazak investitora, a mi ćemo učiniti sve da opstanu i ostanu na srpskom tržištu", rekao je Vučić.

Osim objekta na Zvezdari, "Lidl" će otvoriti još četiri prodavnice u Beogradu, a planirano je otvaranje prodajnih objekata i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Nadležni iz ove kompanije najavili su da će do kraja godine biti otvoreno još sedam radnji - u Vršcu, Inđiji, Pančevu, Kikindi, Kruševcu, Јagodini i na još jednoj lokaciji u glavnom gradu.

Potrošačima će na raspolaganju biti 1.500 brendova, od čega čak 350 iz domaće proizvodnje, a samo u domenu voća i povrća uspostavljena je saradnja sa više od 25 dobavljača iz Srbije.