X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
11/10/2018 |  09:02 ⇒ 09:02 | Izvor: SRNA

Bošnjacima u džamijama preporučeno da glasaju za Komšića

Bošnjacima je u džamijama, na vjerskom obredu, dva dana uoči opštih izbora, usmeno preporučeno da uz bošnjačkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, treba da glasaju i za kandidata iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, piše "Večernji list" izdanje za BiH.
Željko Komšić - Foto: klix.ba
Željko KomšićFoto: klix.ba

Izvor ovog lisata pojasnio je da su te preporuke dobijene prošlog petka isključivo u džamijama koje se nalaze u ruralnim sredinama.

"Na primjer, ako u jednom domaćinstvu postoje tri registrovana birača, preporučeno nam je da dva glasaju za Džaferovića, a jedan za Komšića", pojasnio je izvor "Večernjeg lista", koji nije želio da otkrije identitet zbog bojazni da bi on i njegova porodica mogli imati probleme.

Kao dokaz da vjernici islamske vjeroispovijesti bez pogovora slušaju svoje vjerske poglavare list navodi podatak da je Komšić na proteklim izborima dobio čak i više glasova od bošnjačkog kandidata Džaferovića.

Isti izvor navodi da je izbor Komšića samo jedan u nizu koraka ka ostvarenju dugoročnog plana eliminisanja legitimnih hrvatskih predstavnika s političke scene i pretvaranja FBiH u entitet bošnjačkog naroda.

List podsjeća da je samo nekoliko dana pred izbore u BiH poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović izjavio da nije uredu da pripadnici jednog naroda biraju predstavnike drugog.