latinica  ћирилица
11/10/2018 |  11:41 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Getinger: Rafinerija u pogonu, isporuka redovna

Direktor društva "Optima grupa" Andrej Getinger rekao je danas na konferenciji za novinare da je Rafinerija u Brodu u pogonu i da je isporuka redovna.
Optima - Foto: RTRS
OptimaFoto: RTRS

Getinger je naglasio da nema nikakvih ekoloških posljedica kada je u pitanju zagađenje vazduha i vode nakon nesreće u Rafineriji u Brodu i dodao da to potvrđuju i izvršena mjerenja.

On je istakao da u rijeci Savi nema naftne mrlje iz Rafinerije, jer je mjesto na kome je bila havarija, udaljeno od Save, a postrojenja za čišćenje vode koja ide u Savu su nesmetano radila.

"Rafinerija jutros od osam časova radi uobičajeno. Svi kupci će biti snabdijeveni redovno. Na mjestu havarije rade državni organi i nadležni organi firme. Kad se završi istraga, izvršićemo ispitivanje opreme", izjavio je Getinger.

Istakao je da će nakon istrage ocijeniti težinu štete i uspostaviti funkciju oštećenih dijelova.

Zahvalio je radnicima koji su se nalazili na radnim mjestima tokom požara, kao i vatrogascima, što su uložili velike napore da ne dođe do veće katastrofe.

"Sačekaćemo zaključak komisije kada istraga bude gotova. Nakon toga ćemo moći da kažemo koji su uzroci nesreće", naglasio je Getinger.

Potvrdio je smrt jednog radnika.

"Izražavamo saučešće porodici i pružićemo im svu materijalnu pomoć", poručio je direktor "Optima grupe".