latinica  ћирилица
11/10/2018 |  13:55 ⇒ 16:03 | Autor: RTS

Prvi fudbalski duel Crne Gore i Srbije

Fudbalski spektakl koji se dugo čekao, duel između Crne Gore i Srbije, prvi poslije razlaza dvije države 2006. godine, igra se večeras u Podgorici.
Crna Gora-Srbija (foto:rts) -
Crna Gora-Srbija (foto:rts)

Srpski fudbaleri na ovaj način zatvaraju krug, jer su u posljednje dvije decenije igrali i protiv Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH, Albanije...

Sada je vrijeme za meč protiv Crnogoraca, selekcije koja osim selektora Ljubiše Tumbakovića, ima "pola tima" iz Srbije - Filip Stojković, Mirko Ivanić, Adam Marušić, Marko Simić...

"Utakmica sa Crnom Gorom je specifičnija od drugih, suvišno je pričati o tome, moja porodica sa očeve strane živi u Crnoj Gori. Za mene specifično jer ovdje često dolazim, rođen sam u Bosni, živim u Vojvodini. Takođe, u Beogradu ima dosta Crnogoraca, imaju stanove. Treba da bude sportski, veliki spektakl u regionu, igraju dvije bratske zemlje i ne razmišljam o utakmici kao utakmici visokog rizika, to je suludo", izjavio je selektor Srbije Mladen Krstajić.

I Tumbaković je rekao je da utakmicu protiv Srbije doživljava kao bratsku, ali i da će htjeti da pobijedi zemlju u kojoj je rođen.

"Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo žželjeli da se dogodi to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo... želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku... Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobjedu. Tako ću se ponašati, ali u okviru sportskih granica", izjavio je Tumbaković.

Utakmica između Crne Gore i Srbije u trećem kolu Lige nacija igra se od 20.45 sati.