latinica  ћирилица
11/10/2018 |  16:16 ⇒ 16:19 | Autor: SRNA

Petrovo- Odata počast poginulim borcima

Delegacije opštine Petrovo i organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata položile su danas cvijeće na spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Karanovcu, Sočkovcu, Kakmužu, Porječini i Krtovi.
Petrovo (Foto: mapio.net/Zoks) -
Petrovo (Foto: mapio.net/Zoks)

Delegacije su odale poštu palim borcima uoči Miholjdana - krsne slave i Dana opštine Petrovo.

Sutra, na Miholjdan, od 9.00 časova u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovu biće služen parastos svim poginulim srpskim junacima, a zatim će biti položeno cvijeće u Spomen-sobi u zgradi opštine i na spomen-obilježju u centru Petrova.

Za 12.00 časova zakazana je svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će zaslužnim pojedincima, kolektivima i institucijama biti uručene ovogodišnje nagrade i priznanja, nakon čega će uslijediti lomljenje slavskog kolača, saopšteno je iz Opštinske uprave.

U 18.00 časova u sali Doma kulture u Petrovu počeće tradicionalna Međunarodna smotra folklora, koju organizuje KUD "Milovan Gajić" iz Petrova, a očekuje se učešće društava iz Srbije, Ukrajine i Indije.

U nedjelju, 14. oktobra, od 9.00 časova biće održan tradicionalni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba "Ozren".

"Miholjsko ljeto u Petrovu" biće završeno u nedjelju, 21. oktobra, simboličnim prelaskom u jesen kada će na Trgu Nemanjića biti održana manifestacija Ozrenska jesen.