X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
11/10/2018 |  16:36 | Izvor: SRNA

Trebinje- Od sutra Dučićeve večeri poezije

Manifestacija "Dučićeve večeri poezije" biće održana u Trebinju od sutra do nedjelje, 14. oktobra, uz bogat kulturno-umjetnički program.
Јovan Dučić - Foto: SRNA
Јovan DučićFoto: SRNA

Prvog dana manifestacije predviđeno je druženje pjesnika Ljubivoja Ršumovića, Novice Đurića i Dragomira Ćulafića sa osnovcima sa područja Trebinja.

Od 17.00 časova, u Gimnaziji "Јovan Dučić" biće organizovan tradicionalni susret pjesnika sa učenicima trebinjskih srednjih škola, a od 20.00 časova u Kulturnom centru biće izvedena pozorišna predstava o Dučiću "Poslednja pesma", koju je režirao Marko Misirača, a u kojoj glume Nebojša Kundačina, Milan Zarić i Maja Kolundžija Zoroe.

U subotu, 13. oktobra, u 11.00 časova biće položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu u centru Trebinja, dok će u 18.00 časova u Muzeju Hercegovine biti priređena izložba crteža velikana naše likovne umjetnosti Dada Đurića i Vladimira Veličkovića.

Svečana akademija "Kod kneza na balu" biće održana od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

O Јovanu Dučiću će na svečanoj akademiji besjediti profesor Boško Suvajdžić, a u umjetničkom programu večeri nastupiće hor Akademskog kulturno-umetničkog društva "Lola" iz Beograda, dramski umjetnici Biljana Đurović i Nebojša Kundačina, vokalni i solisti baleta Aleksandra Stamenković, Snežana Berić, Bojana Žegarac i Milan Rus, uz klavirsku pratnju Nevene Živković i domaći duet Božidar Vučur i Marija Ninković.

U nedjelju, 14. oktobra, od 9.00 časova u manastiru Hercegovačka Gračanica biće služena liturgija i pomen Јovanu Dučiću.

U završnom programu manifestacije, na pjesničkoj večeri "Na Dučićevom putu", od 19.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra svoje stihove kazivaće pjesnici Miroslav Maksimović, Ljubivoje Ršumović, Đorđo Sladoje, Petar Matović, Radmila Lazić, Ilija Lakušić, Vlasta Mladenović, Đorđe Nešić, Predrag Bjelošević, Miomir Јovanović, Novica Đurić, Olgica Cice, Dragomir Ćulafić, Boško Suvajdžić i Novica Telebak.