latinica  ћирилица
11/10/2018 |  22:41 | Autor: RTRS

Mitrović vodio Srbiju preko Crne Gore!

Fudbalska reprezentacije Srbije slavila je u Podgorici u meču 3. kola grupe 4 lige C Lige nacija savladavši domaćina Crnu Goru sa 2:0, a junak susreta bio je fantastični napadač Fulama, Aleksandar Mitrović, strijelac oba gola za "orlove".

Ovim trijumfom izabranici selektora Mladena Krstajića nalaze se usamljeni na vrhu tabele sa sedam bodova, dok su "sokolovi" ostali na četiri. Pobjeda dobija još više na značaju ako se zna da su ovo "vruće" gostovanje zbog povrede propustili  Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić i Nenad Krstičić.

Izuzev kratkotrajne tuče između domaćih navijača prije početka meča, duel na stadionu "pod Goricom" protekao je u fer i sportskoj atmosferi, a Srbija je imala veliki broj pristalica na stadionu na kojem je bilo oko 10.000 ljubitelja fudbala.

U 18. minutu “orlovi” su poveli. Lukić je dodao do Tadića, a on izbacio Rodića. Lijevi bek je pobjegao klupskom saigraču Stojkoviću koji ga je oborio i sudija Roki je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Aleksandar Mitrović, poslavši Petkovića u jednu, a loptu u drugu stranu za 0:1.

Trenutak kad Mitrović postiže gol

U 31. minutu Srbija je mogla duplirati vodstvo.

Poslije odlične akcije Mitrovića, Živkovića i Tadića, napadač Benfike je centrirao sa desne strane. Golman Crne Gore je kratko odbio loptu, ona je pala na nogu kapitenu Srbije Tadiću, ali je on loše zahvatio i propala je sjajna šansa.

Prvu pravu priliku u nastavku kreirali su crnogorci, ali napadač Dinama Bećiraj šutira pored gola. Dva puta je i Tadić opasno zaprijetio, ali oba puta mekano je ušao u prilike, i nije bilo realizacije.

U 78. minutu klupu je morao napustiti selektor "đetića" Ljubiša Tumbaković, koji je bio i te kako nezadovonjan odlukama italijanskog arbitra Rokija. Samo dva minuta kasnije kazna u vidu Mitrovića stiže, 0:2, i Srbija definitivno nosi bodove iz Crne Gore. Akciju je započeo Јovičić koji je dodao desno do Živkovića. Vezista Benfike je u kaznenom prostoru tražio Sergeja Milinkovića Savića, on je sjajno propustio do usamljenog Mitrovića kojem nije bilo teško da opet zatrese mrežu – 0:2!

Duel iz lože u Podgorici pratio je i menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo. Portugalac je bio u društvu legendarnih fudbalera Predraga Mijatovića i Dejana Savićevića.

U drugom susretu ove grupe, Rumunija je slavila u Litvaniji (1:2) i tako je došla do petog boda na svom kontu. Upravo su oni za tri dana rival Srbije u meču koji se igra u nedjelju u Bukureštu.