latinica  ћирилица
11/10/2018 |  23:00 ⇒ 23:00 | Autor: SRNA

Podgorica spremna za prihvat migranata u skladu sa mogućnostima

Predsjednik Odbora Skupštine Crne Gore za bezbjednost Obrad Mišo Stanišić izjavio je danas u Beču da Crna Gora problemu migrantske krize pristupa kao dokazano humana i solidarna država koja je spremna da prihvati izbjeglice u skladu sa svojim mogućnostima.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

On je na Interparlamentarnoj konferenciji za zajedničku spoljnu, bezbjednosnu i odbrambenu politiku, koja se održava u Beču, istakao da je Crna preduzela sve neophodne mjere kako bi se uspješno suočila sa mogućim talasom ilegalnih migracija.

Stanišić je naveo da je posebno značajno uspostavljanje bliske saradnje svih evropskih država kako bi rizici masovnih migracija bili svedeni na minimum, saopšteno je iz Službe za informisanje Skupštine Crne Gore.

On je podsjetio da je Vlada Crne Gore je još 2015. godine usvojila Plan djelovanja u slučaju velikog priliva migranata, koji je usklađen sa međunarodnim standardima.

"Tim planom su obuhvaćene lokacije mogućih prelaza na granicama Crne Gore, logistički centri, evidencija, ljudski resursi, smještajni kapaciteti, zdravstvena i socijalna zaštita, pravna pomoć, transport i bezbjednosna pitanja", precizirao je Stanišić.