X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
12/10/2018 |  10:23 | Izvor: SRNA

Na Laušu se gradi objekat za mjesnu zajednicu i policijsku stanicu

U banjalučkom naselju Lauš počele su pripreme za izgradnju novog administrativnog objekta u kom će biti smještena mjesna zajednica i policijska stanica, a vrijednost zajedničkog projekta Gradske uprave i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske biće oko milion KM, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.
Gradska uprava Banja Luka - Foto: RTRS
Gradska uprava Banja LukaFoto: RTRS

Prema idejnom projektu, površina planiranog objekta iznosi 1.112 kvadratnih metara, a zamijeniće dotrajalu baraku na uglu Karađorđeve i Ulice Јovana Raškovića.

Osim kancelarija za rad mjesne zajednice, prema projektu objekat će imati društvenu salu sa oko 150 mjesta, čime će biti riješen višedecenijski problem sa realizacijom društvenih aktivnosti na području jednog od najmnogoljudijih banjalučkih naselja.

U okviru priprema za realizaciju ovog projekta, Gradska uprava će ovih dana raspisati javnu nabavku za izbor izvođača radova.

U Odjeljenju za komunalne poslove navode da izgradnjom ovog objekta, po prvi put mjesna zajednica i policijska stanica neće više biti smješteni u tuđim prostorima, što je sada slučaj.

"Sa druge strane, najveća dobit je u tome što će u ovoj zgradi moći da se organizuju razni događaji, koje sada na u ovom naselju nije bilo moguće izvesti zbog nedostatka adekvatnih prostorija", ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

U neposrednoj blizini ove lokacije, uskoro se može očekivati i početak radova na izgradnji kružnog toka, koji bi trebalo da riješi saobraćajne gužve na ovom čvorištu, koje su posebno izražene u jutarnjim i poslijepodnevnim špicevima.