latinica  ћирилица
21/10/2018 |  13:24 | Autor: SRNA

Mnačin: Prerano govoriti o sankcijama

Američki ministar finansija Stiven Mnačin rekao je da je prerano govoriti o uvođenju sankcija Saudijskoj Arabiji zbog smrti novinara DŽamala Kašogija, sve dok ne bude okončana istraga.
DŽamal Kašogi - Foto: Twitter
DŽamal KašogiFoto: Twitter

Mnačin je naglasio da su dosadašnje informacije o istrazi "dobar prvi korak, ali nedovoljan".

"Prerano je komentarisati sankcije i komentarisati bilo koje pitanje sve dok istraga ne odmakne i ne dođe do okolnosti pod kojima se ubistvo desilo", rekao je Mnačin novinarima u Јerusalimu.

On je potvrdio da u utorak 23. oktobra neće prisustvovati konferenciji o investicijama u Saudijskoj Arabiji, ali da će otići u Rijad, kao što je planirano, na razgovore sa svojim kolegom o zajedničkim naporima za borbu protiv finansiranja terorizma i planovima Vašingtona da u novembru uvede nove sankcije Iranu.

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da će SAD razmotriti sankcije protiv Saudijske Arabije i da nije zadovoljan načinom na koji Rijad rukovod istragom.

Saudijska Arabija juče je saopštila da je novinar DŽamal Kašogi, koji se vodio kao nestao od 2. oktobra kada je ušao u konzulat te zemlje u Istanbulu, ubijen u tuči unutar objekta i da su dva zvaničnika otpuštena zbog njegove smrti.