latinica  ћирилица
22/10/2018 |  16:03 ⇒ 23/10/2018 | 09:07 | Autor: RTRS

Srbija dočekala zlatne odbojkašice!

Svjetske šampionke, odbojkašice Srbije dočekane su večeras na čuvenom balkonu Skupštine grada Beograda.

Uz velike ovacije na balkon su izašle srpske reprezentativke Teodora Pušić, Maja Aleksić, Tijana Malešević, Bojana Živković, Ana Bjelica,  Bjanka Buša, Tijana Malešević, Silvija Popović, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović, Milena Rašić, Tijana Bošković. Potom se na balkonu pojavio i selektor Zoran Terzić, a na kraju je kapiten Maja Ognjenović izašla sa peharom u rukama.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvi put u istoriji zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u odbojci održanom u Јokohami i time objedinila titule kontinentalnog i planetarnog šampiona. Srpske odbojkašice u finalu su savladale selekciju Italije sa 3:2.

U sjajnoj generaciji srpskih odbojkašica su i dvije igračice iz Republike Srpske - Brankica Mihajlović i Tijana Bošković, koja je osvojila nagradu za najbolju igračicu proteklog Svjetskog prvenstva.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao je danas prijem za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije kojem je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.