latinica  ћирилица
22/10/2018 |  16:16 ⇒ 19:08 | Autor: RTRS

Trebinje: Vučiću priznanje počasnog građanina

Odbornici trebinjske Skupštine usvojili su odluku kojom se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodjeljuje najviše priznanje ovog grada – počasni građanin. Odluke o nagradama i priznanjima usvojene su jednoglasno, ali bez prisustva dva odbornika SDS-a.

Priznanje "Počasni građanin Trebinja", biće uručeno Vučiću, koji je, u saradnji sa predsjednikom Srpske, Miloradom Dodikom pomogao unapređenju ekonomske i infrastrukturne slike Trebinja i regije.

Dječiji vrtić "Srbija", vrijedan 500.000 evra, već je u funkciji.

"Drugi projekat je Pravoslavni duhovni centar u Mrkonjićima, za koji je izdvojeno 800.000 KM, treći revitalizacija i rekonstrukcija Starog Grada...To je spomenik koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulturno-istorijskog i prirdonog nasljeđa", rekao je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Povelja grada biće, posthumno, uručena za Bogdana Kovača, generala VRS, za odbranu Trebinja.

Gradske zahvalnice pripale su Branislavu Špuranu, dobrovoljnom davaocu krvi za 100 darovanih doza, i Udruženju građana "Sunce nam je zajedničko", koje zbrinjava djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju.

Sve odluke, čijem donošenju nisu prisustvovala dva odbornika SDS-a, usvojene su jednoglasno.

"Svi smo bili jednoglasni, i zahvaljujem se predsjedniku Srbije za donaciju za izgradnju vrtića", istakao je Ljubiša Krunić, klub odbornika PDP-a u SG Trebinja.

Odbornici su usvojili i odluku o izvršenju budžeta za prvo polugodište, koji je veći za 2,3 odsto u odnosu na plan.

Ukupan suficit za prvo polugodište tekuće godine, iznosi 725.000 KM. Budžetska rezerva, u tom periodu, nije korišćena.