latinica  ћирилица
22/10/2018 |  17:18 ⇒ 23/10/2018 | 09:42 | Autor: SRNA

Kuburović-Bramerc: Saradnja Beograda sa Mehanizmom na dobrom nivou

Ministar pravde Srbije Nela Kuburović i tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc ocijenili su na sastanku u Beogradu da se saradnja Srbije sa Mehanizmom odvija kontinuirano i na dobrom nivou.
Beograd - Kuburović i Bramerc - Foto: SRNA
Beograd - Kuburović i BramercFoto: SRNA

Govoreći o jačanju kapaciteta Tužilaštva za ratne zločine, Kuburovićeva je navela da su izbarana dva nova zamjenika tužioca, da su još dva upućena iz drugih tužilaštva, kao i da je u toku konkurs za izbor još tri nova zamjenika.

Ona je dodala da je povećan i broj tužilačkih pomoćnika, kao i broj zaposlenih u administraciji, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srbije.

Kuburovićeva je rekla da će tokom naredne godine biti prošireni i smještajni kapaciteti Tužilaštva za ratne zločine, kako bi svi zaposleni imali adekvatne uslove za rad.

Kao dio podrške koju kancelarija tužioca Mehanizma pruža Srbiji, Bramerc je najavio da će tokom marta iduće godine, u saradnji sa Pravosudnom akademijom, biti organizovana obuka za tužioce koji postupaju u slučajevima ratnih zločina s ciljem sticanja dodatnih znanja u ovoj oblasti.

Na toj obuci, jedan od predavača će biti i Bramerc, koji je i bivši glavni tužilac Haškog tribunala.

Posjeta Srbiji dio je Bramercovih priprema za predstavljanje redovnog Izvještaja o radu Mehanizma na sjednici Savjeta bezbjednosti u Njujorku.