latinica  ћирилица
23/10/2018 |  10:09 ⇒ 12:12 | Autor: SRNA

Dujković: Stotinjak migranata još kod prelaza Izačić

Grupa od stotinjak migranata, među kojima su i djeca, provela je noć na otvorenom i još se nalazi na oko kilometar od graničnog prelaza Izačić, između BiH i Hrvatske, potvrdila je Srni portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.
Migranti kod GP Izačić (Foto: facebook.com) -
Migranti kod GP Izačić (Foto: facebook.com)

"Cijelu noć su bili tu i ne ometaju odvijanje saobraćaja. Digli su neke male šatore, u toj grupi ima i maloljetnika, djece i žena, a sve vrijeme su sa njima bili službenici Granične policije i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Unsko-sanskog kantona", rekla je Dujkovićeva.

Ona je naglasila da su, uz Јedinicu granične policije Izačić, i pripadnici Јedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije zapad Granične policije.

"Nije bilo intervencije i migranti se osjećaju dobro. Nije bilo incidenata, niti potrebe za medicinskim intervencijama", dodala je Dujkovićeva.

Grupa migranata juče je prešla put od Bihaća do Izačića, a i usput su im se pridruživali migranti.

Kordon graničnih policajaca spriječio im je prolaz na oko 200 metara prije graničnog prelaza, potom su počeli pregovori da se migranti vrate ka Cazinu, ali ih je većina odlučila da ostane i prenoći pod vedrim nebom.

Veća grupa migranata juče je vraćena i sa graničnog prelaza Maljevac kod Velike Kladuše.