latinica  ћирилица
23/10/2018 |  15:21 | Autor: TANЈUG

Mirković: Ili se nosimo s pritiskom ili se razilazimo!

Zoran Mirković, trener fudbalera Partizana, priznao je da ekipa ne čeka u dobrom raspoloženju meč sa Zemunom u osmini finala Kupa, zbog kiksa protiv Spartaka.
Milan Smiljanić i Zoran Mirković na pres konferenciji - Foto: Screenshot/YouTube
Milan Smiljanić i Zoran Mirković na pres konferencijiFoto: Screenshot/YouTube

Partizan je u nedjelju remizirao sa subotičkim Spartakom (0:0) i sada ima čak devet bodova manje od lidera Crvene zvezde na tabeli Superlige.

"Igramo protiv dobre ekipe u ne baš dobrom momentu za nas. Imali smo 'falš' korak u Kuli, očekivali pobjedu, ali nismo je ostvarili i raspoloženje nam nije na najvišem nivou. Ipak, čeka nas Kup gdej nema popravke i potrebna je maksimalna koncentracija", rekao je Mirković.

Zbog operacije nosa Aleksandar Šćekić nije u konkurenciji za meč u Zemunu, dok se Rikardo Gomeš požalio na povredu prepona.

Mirković je priznao da "crno-bijeli" imaju problem sa efikasnošću.

"U prvom poluvremenu smo teško pravili šanse, dok smo u nastavku napravili dosta akcija, ali kada odnosom ne zaslužiš neke stvari ne možeš da očekuješ sreću. Imamo problem sa realizacijom i golovima, ali kao i u drugim segmentima to je posao cijele ekipe. Šanse moraju da se pripreme i realizuju, a generalno nismo tim koji traži 'dubinu' i bez toga protivnicima je lakše da nas neutrališu. Radimo na tome".

Prema njegovim rečima moguće da je došlo do određenih promjena u glavama igrača i da moraju da se izbore sa pritiskom.

"Mi smo dio Partizana, velikog kluba, sa velikim pritiskom i mora sa njim da se nosi. Ko to ne može brzo ćemo se razići svi i to je realnost".

Mirković dodaje da mu nije prijatno kada pogleda stanje na tabeli i da sada Partizan nema mjesta kalkulacijama.

"Situacija nije prijatna, čak je lošija nego prije dva mjeseca što se tiče bodovne razlike. Ne možemo da kalkulišemo kad smo u minusu, već samo da igramo maksimalno. Za šta će to biti dovoljno i za koju poziciju, videjćemo. Neke stvare ne zavisi od nas, moramo sebe da gledamo", zaključio je Mirković.

Utakmica Zemun - Partizan igra se sutra od 14 sati na stadionu u Gornjoj Varoši.