latinica  ћирилица
23/10/2018 |  17:35 | Autor: TANЈUG

Klop: Zvezda je ozbiljan tim, ali pobjeđujemo!

Menadžer Liverpula Јirgen Klop rekao je da veoma cijeni ekipu Crvene zvezde i da će njegov tim morati da odigra maksimalno ako želi da pobijedi u meču Lige šampiona.
Јirgen Klop - Foto: Beta/AP
Јirgen KlopFoto: Beta/AP

Njemački stručnjak podsjetio je da je Zvezda u poslednjem kolu kvalifikacija eliminisala austrijski Salcburg i da je baš gledao veliko slavlje šampiona Srbije.

"Izbacili su Salcburg u veoma uzbudljivoj utakmici, za 10 minuta su se vratili poslije dva gola minusa. Bio sam oduševljen kada sam video kakvo je to slavlje. Napravili su čudo i sada žele da nastave... Ko god da dođe na Enfild naš cilj se zna, želimo pobjede. Siguran sam da će se Zvezdini fudbaleri boriti 100 odsto", rekao je Klop. 

Baš pred duel sa Zvezdom oporavio se Sadio Mane, dok su van tima zbog povreda Nabi Keita i DŽordan Henderson.

Klop se osvrnuo na ubjedljiv poraz "crveno-bijelih" u Parizu 6:1 u prošlom kolu.

"Zvezda je najbolji tim u Srbiji, dominantano igra. Veoma dobro se brane, imaju brze igrače po bokovima, kao da su na biciklama. Takvi su srpski timovi... Protiv Pari Sen Žermena je drugačije. Kada je PSŽ dao prvi gol sve se otvorilo, a Nejmar je pogađao iz slobodnih udaraca i tu se ništa nije moglo... Moraćemo da se borimo na svakom dijelu terena".

U Zvezdinom timu upoznat je sa kvalitetima zemljaka Marka Marina, koji nije otputovao u Liverpul zbog povrede.

"Znam Marka kada je bio u Frankfutu, živio sam tamo kada je došao u omladinsku školu. Gledali smo tri utakmice i teško je vidjeti koja je prva postava Crvenoj zvezdi", rekao je Klop, prije nego što su ga srpski novinari podsjetili da čuvenu utakmicu Crvene zvezde i njemačkog Bajerna iz 1991. godine.

"Kad je to bilo, 1991? Hmmm.... Imao sam tada 23 godine i očigledno nešto drugo gledao (smijeh)... To je bio sjajan tim, veoma dobar sa Prosinečkim", nasmijao je sve u konferencijskoj sali harizmatični stručnjak.

Utakmica 4. kola C grupe Lige šampiona Liverpul - Crvena zvezda počinje sutra u 21 sat na Enfildu.