latinica  ћирилица
23/10/2018 |  20:54 ⇒ 20:55 | Autor: RTRS

Liga šampiona: Bajern pokorio Atinu!

Minhenski Bajern slavio je u Atini u meču trećeg kola grupe E, savladavši domaći AEK (2:0), dok je sudaru Јang Bojsa i Valensije u grupi H rezultat bio neriješen 1:1.

Ovim trijumfom izabranici Nike Kovača napravili su veliki korak ka plasmanu u eliminacionu fazu, jer sada na svom kontu imaju 7 bodova, dok je AEK ostao na nuli. Ipak, bavarci su se morali pošteno namučiti da dođu do cijelog plijena. Istina bili su bolji tokom cijelog meča, ali tek "blic-krigom" sredinom drugog poluvremena slomili su otpor šampiona Grčke. Prvo je iz poluvoleja pogodio Havi Martines u 61. minutu, da bi Robert Levandovski tri minuta kasnije našao se na pravom mjestu usamljen na drugoj stativi za 0:2.

Јang Bojs je došao do prvog boda u Ligi šampiona, a Valensija je ovim remijem ostala samo na dva boda iz tri susreta. Dobro je počelo po goste iz Španije koji su preko Mišija Batšuaija u 25. minutu nagovijestili eventualni trijumf. Međutim, uporni švajcarci za koje je zapažen nastup imao srpski internacionalac Miralem Sulejmani dolaze do poravnanja u 55. minutu i to iz kaznenog udarca, a siguran realizator za veliki bod bio je Gijom Oro.