latinica  ћирилица
23/10/2018 |  21:04 | Autor: RTRS

I ASVEL uzeo mjeru Partizanu!

Košarkaši Partizana doživjeli su i treći poraz u četiri odigrana meča Grupe C Evrokupa. Ovoga puta, bolji od ekipe Nenada Čanka bili su košarkaši francuskog ASVEL-a koji su pred oko šest hiljada gledalaca u hali ''Aleksandar Nikolić'' slavili rezultatom 89:78.

Računajući i ABA ligu, Partizanu je ovo četvrti uzastopni poraz, a meč sa ASVEL-om obilježio je i debi novog pojačanja crno-belih Stefana Јankovića.

Na poluvrijeme ASVEL je odneo 11 poena prednosti - 48:37 i bilo je jasno da će "crno-bijeli" morati mnogo toga da promjene u svojoj igri ako žele do preokreta.

Početak treće četvrtine je dodatno otežao posao Partizanu, gosti su poveli sa 55:39, što im je bila najveća prednost od početka meča, ali onda slijedi najbolji period igre ekipe Nenada Čanka, serija 10:0 u režiji Lendejla, Pejdža i Marinkovića, kojom Partizan stiže na šest poena zaostatka - 55:49.

Međutim, nije Partizan uspio da nastavi u tom ritmu, gosti ponovo dolaze do daha i vraćaju dvocifrenu prednost.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Čarls Kaudi sa 21 poenom i pet skokova, Amin Noa se zaustavio na 14 poena, a Erik Bakner je upisao 12.

U Partizanu, DŽok Lendejl imao je 12 poena i šest skokova, Pejdž, Marinković, Јanković i Nikolić su upisali po 11, a Đorđe Gagić 10 poena, šest skokova i četiri asistencije.