latinica  ћирилица
06/11/2018 |  11:38 | Autor: SRNA

Višegrad: Do sada najuspješnija ljetnja turistička sezona

Ovogodišnja ljetnja sezona bila je najuspješnija do sada, a Višegrad je posjetilo oko 250.000 turista, kojih je najviše bilo iz regiona, ali i iz Rusije, Kine, Јapana, Malezije i Meksika, rekla je danas Srni direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović.
Višegrad  - Crkva Svetog cara Lazara u Andrićgradu - Foto: SRNA
Višegrad - Crkva Svetog cara Lazara u AndrićgraduFoto: SRNA

"Ova godina biće zabilježena kao do sada najuspješnija kada je riječ o turizmu u Višegradu, a tome su doprinijeli i novi smještajni kapaciteti, pa je ovo sigurno rekordna godina po broju noćenja", istakla je Todorovićeva.

Todorovićeva je dodala da broj noćenja još nije poznat, ali da je u toku prikupljanje podataka, kako bi bio utvrđen tačan broj.

Ona je pohvalila saradnju sa lokalnom zajednicom i istakla da je njena podrška nesumnjiva.

"Bez finansijske podrške i pomoći opštine Višegrad, Turistička organizacija ne bi mogla ostvariti sve svoje ciljeve", napomenula je Todorovićeva.

Todorovićeva je navela da je, zahvaljujući dobroj saradnji sa opštinom, Turistička organizacija ispunila davno postavljeni cilj - otvaranje novih poslovnih prostorija u centru Višegrada, na centralnom mjestu za šetnju turista od ćuprije na Drini do Andrićgrada.

"Poslovni prostor koji je opština Višegrad dodijelila na korištenje Turističkoj organizaciji jeste želja koja traje punih 12 godina - da se nađemo u jednom reprezentativnom objektu koje turizam i višegradska Turistička organizacija zaslužuju", naglasila je Todorovićeva.

Ona je rekla da je plan za sljedeću godinu da brošure na kineskom ili ruskom jeziku budu prisutne na prestižnim sajmovima turizma u Šangaju i Moskvi.