latinica  ћирилица
07/11/2018 |  12:47 ⇒ 14:48 | Autor: SRNA

Gluhaković: Više od deset proizvoda je brend širom Evrope

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas da već postoji više od deset domaćih proizvoda iz Srpske koji su brend ne samo u BiH i Јugoistočnoj Evropi, već i na širem evropskom tržištu.
Naše je bolje - Foto: RTRS
Naše je boljeFoto: RTRS

"Mnogi benefiti se ostvaruju kupovinom domaćih proizvoda, od stvaranja uslova za veće zapošljavanje do povećanja budžeta i za kompanije i za Srpsku, a tu je i pitanje kvaliteta, jer ono što je proizvedeno ovdje znamo da je sigurnijeg kvaliteta, ne umanjujući vrijednosti proizvoda koji dolaze iz inostranstva", rekao je Gluhaković novinarima u Banjaluci na završetku ciklusa aktivnosti "Brendiranje domaćih proizvoda - Naše je bolje".

On je naglasio da je namjera ovih aktivnosti bila stavljanje akcenta na domaće proizvode i proizvodnju, upravo zbog mnogih benefita koji se ostvaruju kupovinom domaćih proizvoda.

Gluhaković je rekao da samo reklamiranje domaćih proizvoda zavisi od finansijske konstrukcije samih kompanija koje žele sprovoditi takve aktivnosti, dodajući da su marketinške aktivnosti važan segment poslovanja.

"To nije jeftina aktivnost, a one kompanije koje su te poslove sprovodile dobro su se pozicionirale na tržištu i vidljiva je razlika onih koji su obavljali reklamiranje i onih koji nisu", naveo je Gluhaković.

On je na kraju ciklusa aktivnosti "Brendiranje domaćih proizvoda - Naše je bolje", sprovedenog po svim regionalnim centrima u Srpskoj, rekao da je cilj da se zajedno sa privrednicima koji su učestvovali u ovim aktivnostima sumiraju sve sprovedene aktivnosti.

"Bitno nam je da čujemo šta je to sve bilo dobro tokom ovog procesa i šta je to bilo dobro što smo mi kao Ministarstvo učinili. Nadam se da će se u nekom narednom ciklusu ovih aktivnosti uključiti još više domaćih proizvođača", istakao je Gluhaković.