latinica  ћирилица
08/11/2018 |  11:10 ⇒ 11:14 | Autor: SRNA

Lica iz Bijeljine krijumčarila migrante

Protiv četiri lica iz Bijeljine čiji su inicijali V.O, V.D, P.M. i S.N, koje je policija iz Čajniča zatekla u prevozu migranata, biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Policija je juče, 45 minuta poslije ponoći, u mjestu Vlaota, na putu Čajniče-Metaljka, zatekla vozila "pasat šest" i "audi šest", te lica V.O, V.D, P.M. i S.N, sa još osam lica, od kojih je utvrđeno da su četiri migranti iz Alžira i Iraka, koji su ilegalno ušli u BiH.

Dolaskom policije, četiri migranta su pokušala da pobjegnu u šumu, a preostala četiri nepoznata lica, koja su se nalazila u vozilima zajedno sa osumnjičenim licima iz Bijeljine, udaljila su se prema prelazu Metaljka na granici sa Crnom Gorom.

Policija je kasnije pronašla lica koja su prevozila migrante i nakon što im je uručila poziv saslušala ih je u prostorijama Policijske stanice u Čajniču.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je saglasio da se preduzmu sve mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i prikupljanju dokaza za krivično djelo krijumčarenje lica, te da se oduzmu predmeti koji će biti predmet vještačenja.

Migranti koji su pokušali da pobjegnu u šumu pronađeni su i predati su Graničnoj policiji BiH, terenskoj jedinici Hum u Foči, dok će nakon kompletiranja predmeta protiv lica V.O, V.D, P.M. i S.N. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje lica.

Dvojica od četvorice osumnjičenih i ranije su hapšeni zbog prevoza migranata.