latinica  ћирилица
08/11/2018 |  13:16 ⇒ 13:21 | Autor: SRNA

U Podgorici humanitarno veče "Dogodine u Prizrenu"

Podgorička Humanitarna organizacija "Mladi za Kosmet" proslaviće deset godina postojanja u subotu i nedjelju, 10. i 11. novembra, humanitarnim koncertom i predavanjem u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.
Podgorica - humanitarno veče - Foto: SRNA
Podgorica - humanitarno večeFoto: SRNA

U subotu, 10. novembra, sa početkom u 19.00 časova u kripti Sabornog hrama biće održano humanitarno veče "Dogodine u Prizrenu".

Veče će svojim koncertom uljepšati učenici Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija u Prizrenu, Danica Crnogorčević kao i specijalni gosti - članovi muzičke grupe "Beogradski sindikat".

Iz organizacije "Mladi za Kosmet" saopštavaju da je prihod od ove humanitarne večeri namijenjen Bogosloviji u Prizrenu i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Svi koji žele da uzmu učešće u ovoj akciji moći će da ostave prilog u nekoj od kutija predviđenih za donacije.

Posjetioci će moći, prije i poslije koncerta, da kupe neke od proizvoda organizacije "Mladi za Kosmet" na prodajnom štandu u kripti Hrama, te na taj način da daju doprinos akciji "Dogodine u Prizrenu".

U nedjelju, 11. novembra, u 11.00 časova u kripti Hrama biće održano predavanje o temi "Uticaj pop kulture na sistem vrijednosti", u kojem učestvuju članovi "Beogradskog sindikata" - Feđa Dimović, Boško Ćirković Škabo i Blažo Vujović, kao i iguman manastira Draganac arhimandrit Ilarion /Lupulović/.

Humanitarna organizacija "Mladi za Kosmet" osnovana je 2008. godine, 24. novembra, na praznik Svetog Stefana Dečanskog - Mratindan, kao odgovor grupe studenata iz Podgorice na priznanje nezavisnosti takozvane države Kosovo od crnogorskih vlasti.

Glavni zadaci koji su istaknuti prilikom osnivanja ove organizacije su pomoć ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji, te podsjećanje sunarodika na značaj koji ima Kosmet i kosovski zavjet.

"Mladi za Kosmet" su kroz svoj desetogodišnji rad organizovali veliki broj humanitarnih akcija, tribina, predavanja i putovanja, a prikupljena sredstva na Kosmet šalju posredstvom Eparhije raško-prizrenske Srpske pravoslavne crkve.