latinica  ћирилица
08/11/2018 |  14:01 ⇒ 14:51 | Autor: SRNA

Institut za javno zdravstvo Srpske dobitnik regionalne nagrade "Oskar kvaliteta"

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske jedan je od dobitnika ovogodišnje nacionalne nagrade Srbije "Oskar kvaliteta" za poslovnu izvrsnost i apsolutni je pobjednik u kategoriji organizacija van Srbije, saopšteno je danas u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.
Institut za javno zdravstvo Republike Srpske -
Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Priznanja laureatima uručena su u okviru Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti ove godine, kojim je u Srbiji obilježen Svjetski dan kvaliteta i Evropska sedmica kvaliteta.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Miodrag Marjanović izrazio je zadovljstvo dobijanjem prestižnog priznanja, istakavši da su za to zaslužni svi zaposleni u Institutu.

"Institut se već dugi niz godinama bavi svim aspektima kada je riječ o zdravlju građana Republike Srpske i danas sam posebno ponosan zato što smo dobili regionalnu nagradu `Oskar kvaliteta`", rekao je Marjanović novinarima.

Prema njegovim riječima, i ovo priznanje pokazalo je da je Institut, koji brine o zdravlju 1,2 milona stanovnika Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Srpske, lider u kvalitetu svojih usluga.

"Institut radi i na regionalnom nivou, ne poznajući entitetske granic,e tako da sam ponosan i kada je riječ o BiH, jer radimo i na teritoriji cijele zemlje", naveo je Marjanović.

On je naglasio da je Institut trenutno na nivou BiH najakreditovanija ustanova, što zahtijeva angažman svih zaposlenih.

"Održavanje akreditacije u svakom segmentu našeg rada zahtijeva angažman svih radnika, počevši od čistačice do doktora nauka jer smo i referentna ustanova i naučna baza medicinskih fakulteta u Foči i Banjaluci", ukazao je Marjanović.

Prema njegovim riječima, Institut, koji ima pet regionalnih centara - u Doboju, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči i Trebinju, kao i centralu u Banjaluci, pokriva cijelu Republiku Srpsku.

"Oskar kvaliteta" dodjeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti u raznim kategorijama.

Nagrade dodjeljuju Fondacija za kulturnu kvaliteta i poslovnu izvrsnost, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Srbije.