X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
08/11/2018 |  16:09 ⇒ 18:08 | Izvor: RTRS

Međunarodni sajam privrede u Brčkom

U Brčkom je otvoren 17. Sajam privrede, na kojem su svoje proizvode i usluge predstavili domaći proizvođači i oni iz susjednih zemalja.

Јedno od 150 preduzeća koje će se tokom tri dana sajma predstaviti je i Termoelektro"iz Brčkog. U ovom preduzeću kažu da je predstavljanje na sajmovima jako bitno.

- Bez obzira što živimo u digitalnom vremenu, sajmovi i dalje imaju svoj značaj, jer su živa riječ i kontakti i dalje neprevaziđeni - ističe Miljan Mirković iz ovog preduzeća.

Na Sajmu u Brčkom izlažu preduzeća iz mnogih privrednih sektora visokih tehnologija, pa sve do srednjih i malih zanatskih preduzeća koja se, kažu, bore za što bolje poslovanje.

- Cilj organizatora Privredne komore Distrikta je bio da se okupi što više privrednika iz regiona, ali prvenstveno što više iz Brčkog, jer želimo da promovišemo domaće privrednike - kaže Јelenko Ilić, predsjednik PK i Organizacionog odbora Sajma.

U Vladi Distrikta kažu da podržavaju inicijativu Privredne komore da se radnicima povećaju plate što bi, zasigurno, imalo bolje ekonomsko privređivanje u Brčkom. Radiće se i određene izmjene zakona kojim bi se poboljšali poslovni odnosi.

- Pokušaćemo da razgovaramo o izmjeni Zkaona o Privrednoj komori kako bi se uvelo obavezno članstvo u Komori. Vjerujem da bi to značajno doprinijelo da se kroz institucionalni vid unaprijedi ukupno poslovanje na prostoru Distrikta - istakaoo je gradonačelnik Siniša Milić.

Vlada Republike Srpske i do sada je podržavala privrednu aktivnost u Distriktu.

- Ovo je vrlo važna prilika kroz koju se ljudi sreću i imaju mogućnost razmjene poslovnih ideja, poslovne prakse i zaključivanja poslovnih ugovora - naveo je Petar Djokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

Brčanska Vlada je za trodnevno održavanje ove privredne manifestacije iz budžeta ozdvojila oko 80.000 KM.