latinica  ћирилица
08/11/2018 |  18:33 ⇒ 18:34 | Autor: SRNA

Vulin: Vojska Srbije spremna za vježbu "Vek pobednika 1918-2018"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je Vojska Srbije u potpunosti spremna za veliku vježbu sa bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018" koja će u subotu, 10. novembra, biti održana povodom obilježavanja stogodišnjice pobjede u Velikom ratu.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

"Svi su spremni i organizovani, moral je na veoma visokom nivou, a tehnika je apsolutno ispravna – sve što je potrebno da pokažemo koliko je naša vojska sigurna, snažna i koliko možemo da se oslonimo na nju", rekao je Vulin, koji je prisustvovao pripremnoj vježbi Prve brigade Kopnene vojske Srbije.

Komandant tenkovskog bataljona Borislav Krnjajić naglasio je da su tenkisti Prve brigade dobili čast da učestvuju u predstojećoj vježbi, prenose beogradski mediji.

"Cilj današnjeg prikaza je da se tenkovski bataljon osposobi za realizaciju marša u uslovima ravničarskog predela kako bi jedinica bila spremna da odgovori na eventualne izazove, rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije", rekao je Krnjajić.

Vježba "Vek pobednika 1918-2018" biće izvedena istovremeno na 10 lokacija o temi "Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije".

Oko 8.000 pripadnika na više od 600 borbenih sistema i 24 vazduhoplova učestvovaće u vježbi i prikazati nivo svoje operativne osposobljenosti.

Tokom vježbe će, kako je planirano, biti utrošeno 103 tone ubojnih sredstava.