latinica  ћирилица
11/11/2018 |  13:45 ⇒ 15:00 | Autor: TANЈUG

Sve više slavnih glumaca snima u Srbiji

Nakon ostvarenja "Koriolan" i "Bijela vrana" Rejfa Fajnsa, "Novembarski čovjek" sa Pirsom Brosnanom ili "Braća Blum" u kojima su igrali Rejčel Vajs, Mark Rafalo i Adrian Brodi, proširio se glas o Srbiji kao dobroj lokaciji za snimanje filmova, pa iz godine u godinu realizuju se sve veće produkcije.

Krajem januara u Srbiji počinje snimanje filma "Minimata" u režiji Endrua Levitasa, a DŽoni Dep će tumačiti slavnog ratnog fotografa Јudžina Smita, koji je razotkrio trovanje živom stanovnika japanskog grada Minamata, prouzrokovano ispuštanjem teških metala iz hemijske kompanije Čiso.

Direktor kuće Work in Progres Aleksandar Tadić kaže da će snimanje trajati sedam nedjelja, od toga nedjelju dana će provesti na crnogorskom primorju.

- Tek krećemo sa pripremama i pronalaženjem lokacija. Dio seta će morati da se gradi u studiju, jer se radi o specifičnom periodu i radnja se dijelom dešava u Njujorku, a dijelom u Јapanu - rekao je Tadić.

Kaže da još nije poznato da li će neko od srpskih glumaca biti angažovan u ovom ostvarenju, ali ističe da se sve rjeđe dešava da se neki strani film snima u Srbiji, a da u njemu ne igraju i domaći glumci. Kada je riječ o tehničkoj ekipi filma, u "Minimati" će biti angažovano 80 odsto lokalnog kadra.