latinica  ћирилица
12/11/2018 |  08:01 ⇒ 11:25 | Autor: RTS

Superklasiko na "Bombonjeri" završen remijem!

Prvo poluvrijeme velike borbe za šampionat Јužne Amerike je završeno bez pobjednika. Boka – River 2:2. Revanš meč zakazan 24. novembra na "Monumentalu".
Boka Јuniors – River Plate (foto: twitter.com/bocajrsoficial) -
Boka Јuniors – River Plate (foto: twitter.com/bocajrsoficial)

Superklasiko u Buenos Ajresu bio je onakav kakvim su ga zamišljali svi zaljubljenici u fudbal - strast, strast i, naravno, golovi.

Boka je povela, iako je do tog 34. minuta vjerovatno manje pokazala, golom Abile. Napadač Boke se oslobodio čuvara, snažno šutirao, ali golman Armani odbranio. Ipak, lopta se odbila ponovo Abili na nogu, a ovaj put je smjestio u mrežu.

"Bombonjera" je eksplodirala. Potpuno oduševljenje brojnijih domaćih navijača.

Ipak, trajalo je kratko.

Već u prvom napadu po primljenom golu, River uzvraća udarac. Prato je umakao zadnjoj liniji Boke i smjestio loptu uz stativu.

Novi "zemljotres" u prestonici Argentine u posljednjim sekundama prvog dijela igre. Duga lopta, rezervista Benedeto je najviši u skoku i pogađa za 2:1.

River je, ipak, došao do remija, auto-golom Izkjerda u 61. minutu. Prekid, duga lopta pred gol Boke, a loptu je zakačio štoper domaćih i ona je završila u mreži.

Imala je Boka nevjerovatnu priliku u posljednjim momentima meča, kada je Karlos Tevez, koji je ušao s klupe, sjajno proigrao Benedeta, ali ovaj put napadač Boke nije uspio da savlada Armanija iz savršene pozicije.

Ovako, 2:2 u prvom meču velikog finala. Revanš meč, koji se igra na Monumentalu, zakazan je za 24. novembar, a pravilo gola u gostima ne važi.