latinica  ћирилица
12/11/2018 |  11:36 ⇒ 12:06 | Autor: SRNA

Šamac: Sjećanje na borce Vojske Republike Srpske

U Donjoj Slatini kod Šamca danas je odata počast svim poginulim srpskim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu i služena zaupokojena liturgija u Hramu Svetog mučenika Lupa za 10 poginulih boraca, jednu civilnu žrtvu i jedno nestalo lice iz ovog mjesta.
Šamac - sjećanje - Foto: SRNA
Šamac - sjećanjeFoto: SRNA

Nakon parastosa, kod spomenika su vijence položili i svijeće prislužile porodice poginulih boraca, predstavnici mjesne i opštinske Boračke organizacije, mjesne zajednice Donja Slatina i lokalnih vlasti.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić rekla je da je cilj današnjeg okupljanja odavanje počasti onima koji su platili najveću cijenu za odbranu Republike Srpske.

Šamac: Sjećanje na borce Vojske Republike Srpske (Foto: SRNA)

- Naša dužnost je da, u skladu sa mogućnostima, radimo na poboljšanju statusa porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca. Opštinska uprava trudi se da svake godine uvede neku novinu, te smo u ovoj godini dodatno uputili na banjsko liječenje četiri ratna vojna invalida, uz osam lica koja su u Banjaluku otišla prema konkursu nadležnog ministarstva - navela je Trivićeva.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Lazar Blagojević rekao je da je ovo redovna aktivnost i da svaka mjesna Boračka organizacija bira jedan dan u godini kada odaje poštu svim poginulim borcima Vojske Republike Srpske.