latinica  ћирилица
12/11/2018 |  11:46 ⇒ 13:27 | Autor: SRNA

Dan otvorenih vrata obilježen u Banjaluci

Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za policijsku obuku organizovala je danas Dan otvorenih vrata u okviru kojeg su se djeca iz predškolskih ustanova, đaci osnovnih i srednjih škola u Banjaluci upoznali o načinima rada policijskih službenika.
Banjaluka - MUP - Dan otvorenih vrata, arhiv - Foto: SRNA
Banjaluka - MUP - Dan otvorenih vrata, arhivFoto: SRNA

Načelnik Uprave MUP-a Republike Srpske za policijsku obuku Mile Šikman rekao je novinarima da je cilj ove manifestacije unapređenje i razvijanje odnosa s lokalnom zajednicom.

- Upoznali smo svoje goste o sadržaju pojedinih obuka, nastavnim sredstvima, učilima, te Školskom policijskom stanicom, forenzičkom laboratorijom, dok su vodiči službenih pasa izveli vježbu sa psma - istakao je Šikman.

On je rekao da su najmlađi sugrađani prošli poligon bezbjedne vožnje, a za učenike starijih razreda pripremljeno je predavanje o opasnostima na društvenim mrežama, dok su studenti banjalučkog Pravnog fakulteta upoznati o temi "Terorizam kao izazov u 21. vijeku".

Šikman je dodao da su djeca upoznata i o opremi koju koriste policijski službenici, kao i o načinu obrazovanja službenika, a posjetili su i stalnu Muzejsku postavku MUP-a Srpske.

On je dodao da se Dan otvorenih vrata organizuje u okviru programa obilježavanja krsne slave MUP-a - Svetog arhangela Mihaila.