latinica  ћирилица
12/11/2018 |  13:48 ⇒ 13:49 | Autor: SRNA

Načelnik opštine Derventa dobitnik priznanja "Lider održivog razvoja Podunavlja"

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić dobitnik je priznanja "Lider održivog razvoja Podunavlja", koje će mu biti uručeno na 7. Dunavskom biznis forumu koji će biti održan u Novom Sadu u naredna dva dana.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Na forumu će učestvovati vodeće ličnosti iz oblasti politike, ekonomije, diplomatije, kulture i medija iz 14 zemalja Podunavlja koje su potpisnice Dunavske strategije, saopšteno je iz opštine Derventa.

Simić će u okviru panela "Biznis i prosperitet" govoriti o domaćim i stranim investicijama realizovanim u proteklom periodu u opštini Derventa, o planiranim projektima važnim za dalji razvoj opštine sa osvrtom na razvoj opštine od završetka minulog rata do danas.

Iz opštinske uprave navode da su osnovni ciljevi Dunavskog biznis foruma povezivanje ljudi, ideja i tržišta i njihovih potreba, izgradnja infrastrukture, promocija održivog razvoja, energetske efikasnosti, te efikasnije korištenje nacionalnih regionalnih potencijala.

Cilj je i obezbjeđivanje platforme za institucionalne i korporativne lidere da razmijene stavove i na primjerima pozitivne prakse ponude korisna rješenja i projekte od zajedničkog interesa za region.