latinica  ћирилица
12/11/2018 |  14:00 ⇒ 15:04 | Autor: SRNA

Prijedor: U oktobru otkriveno 66 migranata

Na području grada Prijedora tokom oktobra identifikovano je 66 migranata, ali nije bilo evidentiranih krivičnih djela i prekršaja koje su oni počinili.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić rekao je na konferenciji za novinare da se stanje javnog reda u gradu može ocijeniti kao stabilno i dobro, te da je sve manje narušavanja javnog reda i mira.

U oktobru je identifikovan maloljetni izvršilac oštećenja pneumatika na 53 vozila, kao i pet državljana Hrvatske koji su, nudeći na prodaju razne predmete i usluge od oštećenih građana otuđila veću sumu novca, čime su počinila pet krivičnih djela prevara, krađa i lažno predstavljanje.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović naveo je da je u oktobru zabilježeno 80 krivičnih djela što je povećanje u odnosu na prošlogodišnja 72 krivična djela, ali je kao i do sada ovo povećanje pratila i veoma dobra ukupna rasvijetljenost od 90 odsto.

Prema njegovim riječima, u oktobru je evidentirano 19 krađa i teških krađa, a u istom periodu prošle godine 28.

Načelnik Sektora policije Sretoja Vujanović istakao je da je u oktobru evidentirano 45 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, odnosno 16 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine.

- Evidentirana su 74 saobraćajna udesa ili 24 odsto manje u odnosu na uporedni period prethodne godine, a za 30 odsto smanjeni su i udesi s teže i lakše povrijeđenim licem, te je uočeno i evidentirano 2.497 prekršaja - rekao je Vujanović.

On je dodao da su tokom oktobra iz saobraćaja isključena 243 vozača.