latinica  ћирилица
12/11/2018 |  14:13 ⇒ 17:54 | Autor: SRNA

U subotu "Noć teatra" u 12 gradova

Manifestacija "Evropska noć teatra" biće održana u subotu, 17. novembra u 12 gradova u BiH u kojima će biti priređeno ukupno 40 programa.
Narodno pozorište Republike Srpske -
Narodno pozorište Republike Srpske

Programom manifestacije predviđeno je izvođenje 21 pozorišne predstave, održavanje koncerata, modnih revija i radionica, kao i predstavljanja knjiga, te organizovani obilasci pozorišta i onlajn teatarske izložbe, saopšteno je iz Službe za odsnose s javnošću manifestacije "Noć teatra za BiH 2018".

Saradnik za poslove marketinga u Narodnom pozorištu Srpske Aleksandar Matrak rekao je da će u "Noći teatra" u tom pozorištu biti izvedena predstava nastala prema tekstu Mate Matišića "Sinovi umiru prvi", u režiji Marka Misirače.

Koordinator "Noći teatra za BiH" Merima Handanović rekla je da će ljubitelji pozorišta moći da uživaju u Zenici, Banjaluci, Kaknju, Konjicu, Srebreniku, Travniku, Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Brčkom, Bugojnu i Trebinju.

Koordinator "Noći teatra za BiH" je Bosansko narodno pozorište iz Zenice, a na ovogodišnjoj devetoj manifestaciji, osim pozorišnih trupa iz BiH, učestvovaće i predstavnici Hrvatske, Slovačke, Crne Gore, Srbije, Austrije, Mađarske, Češke, Bugarske i Belgije.

"Evropska noć teatra", koja se održava istovremeno u velikom broju gradova treće subote u novembru, jednodnevni je događaj posvećen scenskim i izvođačkim umjetnostima.

Pozorište toga dana postaje glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja.