latinica  ћирилица
12/11/2018 |  15:42 ⇒ 19:07 | Autor: RTRS

I ove godine Noć teatra u Srpskoj i FBiH

I ove godine evropska manifestacija Noć teatra biće obilježena u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, 17. novembra. Ove godine učestvuje 10 zemalja.

 Narodno pozorište Republike Srpske partner je u organizaciji Noći teatra u BiH. 17. novembra u Banjaluci biće izvedena predstava "Sinovi umiru prvi" u režiji Marka Misirače, prema tekstu Mate Matišića.

"Mi smo partneri od samog početka i zadovoljstvo je da u učestvujemo u ovoj značajnoj manifestaviji za teatarsku umjetnost", istakao je saradnik za poslove Marketinga Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Matrak.

U BiH 17. novembra teatarske kuće, kulturne ustanove, centri za kulturu, akademije, festivali i nevladine organizacije slaviće pozorišnu umjetnost. 

"Među ovogodišnjim učesnicima je i osam državnih teatara, četiri gradska amaterska pozorišta, centri za kulturu, jedan festival, jedna ustanova za predšolski odgoj i obrazovanje, jedna akademija dramskih umjetnosti, jedna gradska biblioteka, kao i razne nevladine organizacije i sektori", navela je koordinatorica manifestacije Noć teatra BiH Merima Handanović.

Za veći dio programa u okviru Noći teatra biće besplatan ulaz, ili po sniženim, simboličnim cijenama.

Video pogledajte i na našem Youtube kanalu: