latinica  ћирилица
12/11/2018 |  22:57 ⇒ 13/11/2018 | 08:03 | Autor: RTRS

I bijeljinski SDS će tražiti smjenu Vukote Govedarice

Gradski odbor SDS Bijeljina tražiće da cjelokupno rukovodstvo SDS, sa predsjednikom SDS na čelu, kao i generalnim sekretarom, preuzme odgovornost i podnese ostavku, zaključak je sjednice ovog odbora, saznaje InfoBijeljina.
SDS Bijeljina - Foto: SRNA
SDS BijeljinaFoto: SRNA

U skladu s tim, Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se u što skorijem vremenu zakaže vanredna Skupština SDS i da se održe vanredni unutarstranački izbori kako bi Srpska demokratska stranka otklonila sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu.

Članovi Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Bijeljina analizirali su rezultate ostvarene na nedavno održanim opštim izborima i zaključeno je da Srpska demokratska stranka u Bijeljini nije zadovoljna tim rezultatima, kako u Bijeljini, tako i na nivou Republike Srpske i BiH.

Od 75 članova Gradskog odbora SDS Bijeljina, na sjednici je prisustvovalo 69 članova.

Prošle sedmice je i Regionalni odbor SDS-a Sarajevsko-romanijske regije zatražio da bude održana vanredna Skupština stranke i da se sprovedu vanredni unutarstranački izbori zbog lošeg izbornog rezultata i lošeg stanja u stranci.

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica istakao da nije istina da je u SDS-u bilo pokušaja puča, kao i da je riječ o pokušaju /lidera SDS-a Vukote Govedarice/ da "zadrži predsjedničko mjesto i pogazi sopstvene riječi da će ponuditi ostavku bilo da pobijedi, bilo da izgubi" na izborima.

Izvor: www.infobijeljina.com