latinica  ћирилица
13/11/2018 |  08:03 ⇒ 11:56 | Autor: SRNA

Bijeljinski Gradski odbor SDS-a zatražio smjenu Govedarice

Gradski odbor SDS-a Bijeljina zatražio je da predsjednik ove stranke Vukota Govedarica, genaralni sekretar Igor Ostojić i kompletno rukovodsto SDS-a preuzmu odgovornost zbog lošeg rezultata stranke na opštim izborima i podnesu ostavku.
SDS Bijeljina - Foto: SRNA
SDS BijeljinaFoto: SRNA

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da u što skorije vrijeme bude zakazana vanredna Skupština SDS-a i održani vanredni unutarstranački izbori da bi SDS otklonio sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu, saopšteno je iz Gradskog odbora stranke nakon sinoćnje višečasovne sjednice.

Članovi Gradskog odbora SDS-a Bijeljina analizirali su rezultate na nedavno održanim opštim izborima, te zaključili da bijeljinska SDS nije zadovoljna ostvarenim, kako onim u Bijeljini, tako i na nivou Republike Srpske i BiH.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da SDS, kao državotvorna, odgovorna i nacionalno svjesna stranka, stavi interes Republike Srpske i jedinstvo iznad borbe za ulazak u vlast, naveli su u saopštenju.

"Ovaj odbor SDS-a smatra da je krajnje vrijeme da sa svim strankama sa sjedištem u Republici Srpskoj bude postignut konsenzus o nacionalnom interesu Republike Srpske i u tom smislu sa svim važnim političkim i društvenim akterima u Srpskoj razgovara o načinima izlaska iz duboke društvene i ekonomske krize", saopštio je Gradski odbor bijeljinske SDS.

Na sjednici je bijeljinski Gradski odbor zatražio i da predsjednik Glavnog odbora SDS-a /Milan Miličević/ bude ovlašćen da sprovede vanredne unutarstranačke izbore i rukovodi strankom do završetka izbornog procesa.

Istovremeno, članovi ovog odbora SDS-a traže i da prestane isključivanje iz stranke članova koji drugačije misle i da Glavni odbor raspravlja o svim žalbama isključenih članova.

U saopšenju dostavljenom medijima nakon višečasovne sjednice Gradski odbor SDS-a Bijeljina je naveo da će poštovati sve odluke Glavnog odbora SDS-a i napomenuo da su svi zaključci i odluke usvojene jednoglasno.

Od 75 članova Gradskog odbora SDS-a Bijeljina, sjednici je prisustvovalo 69.