latinica  ћирилица
13/11/2018 |  11:08 ⇒ 18:01 | Autor: SRNA

Prijedor: Od blagajnika Pošte oteto 53.000 KM

U Prijedoru je od radnika Pošta Srpske ukradena veća suma novca. Policija je saopštila da se radi o 53.000 KM.

Žrtva pljačke, radnik pošta Srpske Milan Tubin nam je rekao da ga je napao mlađi, puniji muškarac, koji je nosio kacigu na glavi.

Prema riječima napadnutog radnika, pljačka se desila u samom centru grada, nekih 50-ak metara od zgrade Pošte.

Dogodila se u predvečerje, pred brojnim svjedocima, koji nisu pritekli u pomoć napadnutom blagajniku iako je, kaže, vikao i zvao policiju. Tubin je događaje opisao pred nadležnom komisijom Pošta Srpske.

- Udario je napadača rukom u kacigu, povrijedio je tu ruku, udario ga je nogom. Međutim, napadač ga je laktom udario u predjelu rebara, odnosno u pleća i oborio ga na zemlju. Tad mu je istrgao torbu i drugi napadač je bio spreman sa motorom, skuter, koji je bio upaljen, takođe sa vizirom na glavi, sa kacigom i vizirom i pobjegli su, rekao je Zoran Rosić,  direktor Radne jednice za poštanski saobraćaj Prijedor Pošta Srpske.

U Poštama ističu da je novac koji se prenosi od zgrade centralne pošte u Prijedoru do banke osiguran do 40 hiljada maraka. Nadležni u tom preduzeću navode da postoje procedure za prenos novca u banku.

- Imamo u skladu sa našim procedurama. Nikad se ne može znati koja je svota novca. Vjerovatno su imali neku dojavu da li iz banke, iz Pošte ili neko da je pratio, dodao je Rosić.

Policija je izvršila uviđaj, a istraga je, kako navode, u toku i ne mogu je detaljnije komentarisati.

- O navedenom je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor uz čiju saglasnost policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju operatiovne i istražne mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršioca i rasvjetljavanje krivičnog djela 'razbojništvo'“, naglasila je Vesna Pačariz, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Ovo je četvrta pljačka Pošta Srpske na području Prijedorske regije u posljednjih pet godina. U najtežoj od njih prije pet godina ubijen je poštar Draško Vidović.