latinica  ћирилица
13/11/2018 |  14:25 ⇒ 14:48 | Autor: sportske.net

Bi-Bi-Si: Marakana na drugom mjestu najbučnijih stadiona!

Ni Enfild, ni Old Traford, ni Stamford Bridž... Zvezdinu Marakanu su stavili u sam svjetski vrh, odmah iza čuvene argentinske Bombonjere.
Crvena Zvezda - Sasuolo - Foto: Getty Images
Crvena Zvezda - SasuoloFoto: Getty Images

Ne samo da su fudbaleri Crvene zvezde zadivili fudbalsku Evropu pobjedom nad vicešmpionom Evrope, ekipom Liverpula (2:0) u četvrtom kolu Lige šampiona, nego se i o atmosferi na najvećem stadionu u Srbiji još uvijek piše na Ostrvu.

Prestižni Bi -Bi-Si je prije nekoliko dana napravio listu svjetskih stadiona sa najspektakularnijom, najbučnijom atmosferom koja protivnicima ''utjeruje strah u kosti'', a njihovi novinari su, još pod utiskom onoga što su videli i osjetili tokom meča između Zvezde i Liverpula svrstali stadion ''Rajko Mitić'' na visoko drugo mjesto, odmah iza argentinske Bombonjere, na kojoj nastupa Boka juniors.

"Liverpul je je tim koji je navikao na atmosferu na velikim utakmicama širom Evrope, ali teško da su bilo gdje iskusili ovako nešto ranije. Marakana - koja je dobila ime po brazilskoj Marakani, dom je srpskog šampiona Crvene zvezde od 1963. godine i nevjerovatno je bučna'', navodi BBC u svom tekstu, uz priložen tvit koji možete da vidite u prilogu, gdje se ističe:

"Crvena zvezda ima ogromnu atletsku stazu oko terena, ali to ne smeta da se osjeti atmosfera koju kreiraju njeni navijači. Bolja je nego na većini stadiona u Engleskoj. Neki novinari će i dalje govoriti da 'to nije fudbalski stadion'. Vest Hem ima sličan teren''.

Inače, na ovoj listi koju je kreirao Bi-Bi-Si, treće mjesto iza  zauzima bolivijski stadion Ernando Siles, slijedi Turk Telekom Arena na kojoj igra Galatasaraj, a visoko peto mjesto zauzima i stadion Napolija - San Paolo, gdje će Crvena zvezda gostovati u sledećem kolu Lige šampiona krajem ovog mjeseca.

U Top 7 su još De Kajp u Fejenordu i Mestalja u Valensiji.