latinica  ћирилица
13/11/2018 |  17:56 ⇒ 17:57 | Autor: B92

Najteži poraz u karijeri Nišikorija poslije trijumfa nad Federerom

Kevin Anderson stigao je na korak od polufinala Završnog turnira u Londonu u grupi "Lejton Hjuit", pošto je u drugom kolu sa terena počistio Keija Nišikorija.
Kevin Anderson (foto: twitter.com/wimbledon) -
Kevin Anderson (foto: twitter.com/wimbledon)

Anderson je odigrao savršeno protiv indisponiranog protivnika i slavio rezultatom 6:0, 6:1.

Meč je trajao nešto više od sat vremena i Јužnoafrikanac je Јapancu nanio najteži poraz u karijeri, pošto mu je prepustio samo jedan gem.

Nišikori je upisao negativni rekord manje od dva dana pošto je savladao trećeg igrača svijeta Rodžera Federera u dva seta, što mu je jedan od najvećih trijumfa u profesionalnoj karijeri.

"Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. Nišikori je vrhunski igrač, ali sam ja pronašao sjajan ritam od početka. Učiniti to ovdje je fantastično", rekao je Anderson.

Nema šta mnogo da se kaže o meču – Kevin je pitanje pobjednika riješio već prvim brejkom i nije skidao nogu sa papučice gasa. Tek u finišu je Kei uspio da se upiše na semafor i izbjegne da bude ispraćen "biciklom".

Ubjedljivom pobjedom Andersona dodatno se zakomplikovala situacija u grupi "Lejton Hjuit" – on sada ima skor 2-0, ispred Nišikorija sa po pobjedom i porazom, dok po jedan neuspjeh imaju Rodžer Federer i Dominik Tim koji se sastaju od 21 sat.

Federer bi porazom mogao da završi takmičenje u grupi već poslije dvije runde, dok će pobjednik tog susreta imati velike šanse da se nađe u polufinalu.

U drugoj grupi koja nosi naziv po Gugi Kuertenu nalaze se Novak Đoković, Aleksander Zverev, Marin Čilić i DŽon Izner.