latinica  ћирилица
13/11/2018 |  18:38 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Dodik čestitao jubilej Fakultetu političkih nauka u Beogradu

Svečanom akademijom večaras je u beogradskom Narodnom pozorištu obilježeno 50 godina od formiranja Fakulteta političkih nauka.

Za pola vijeka na jednoj od vodećih naučno-obrazovnih institucija u Srbiji diplomiralo je više od 12 000 studenata, od kojih su mnogi postali poznati političari, diplomate, novinari i stručnjaci komunikologije i međunarodnih odnosa.

Јedan od njih je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji kaže da je s velikom radošću došao da čestita rukovodstvu, profesorima i studentima značajan jubilej.

- Nesumnjivo da mi je školovanje na ovom fakultetu omogućilo da radim najodgovornije poslove u društvu, u preduzećima gdje sam radio i posebno sam ponosan na profil i znanje koji sam stekao na ovom fakultetu. Želim da čestitam i dekanu, svim profesorima i studentima ovaj jubilej i poželim da ostvare još bolje rezultate u budućnosti, rekao je Dodik.

Dekan Fakuleta političkih nauka u Beogradu Dragan Simić podsjetio jena pošalicu da se bez FPN jedna tvorevina ne može smatrati državom.

- Prema tome, fakultet školuje taj rijedak, izuzetno važan profil za svaku zemlju, dodao je on.

FPN osnovan je 1968. godine kao prva nastavno-naučna ustanova te vrste u tadašnjoj Јugoslaviji