latinica  ћирилица
14/11/2018 |  08:23 ⇒ 08:52 | Autor: B92

Šumaherova supruga o njegovom stanju: Mihael je borac!

Rijetko svjedočenje supruge vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, Korine, o njegovom zdravstvenom stanju dospijelo je u medije. Korina (49), koja je u braku sa najtrofejnijim vozačem Formule 1, više od dvije decenije, u pismu njemačkom muzičaru otkrila je da je Mihael "borac" koji "neće odustati".
Mihael Šumaher, arhiv - Foto: Getty Images
Mihael Šumaher, arhivFoto: Getty Images

Ona je to napisala u pismu njemačkom muzičaru Saši Herhenbahu koji je komponovao himnu "Rođen da se bori" u Šumaherovu čast. Ovaj muzičar Korini je poslao CD na kojem se nalazi pjesma. Kaže, nije očekivao da će od Korine dobiti bilo kakav odgovor.

"Iskreno želim da ti se zahvalim na predivnom poklonu koji će nam pomoći da prebrodimo ova teška vremena", napisala je Korina u pismu.

"Svi znamo da je Mihael borac i da neće da odustane", dodala je ona.

Herhenbah je njemačkom magazinu Bunte otkrio da je dobio pismo od Korine i šta u njemu piše.

"Stvarno nisam očekivao da dobijem odgovor. Pismo je bilo rukom napisano. Napisala je da je zahvalna na poklonu i da im je pomogao u teškim vremenima", posvedočio je muzičar.

Ne zna se kada je Korina napisala to pismo, a pjesma posvećena Šumaheru nastala je 14. decembra 2014. godine.

Šumaher, koji je sedam puta bio svjetski šampion u Formuli 1, doživio je nesreću tokom skijanja 29. decembra 2013. godine u francuskim Alpima, kada je pao i udario glavom o kamen.

Imao je nekoliko operacija nakon nesreće i proveo je šest mjeseci u komi. Iz kome se probudio u aprilu 2014. godine kada je prebačen iz bolnice u Grenoblu na privatnu lokaciju. Pretpostavlja se da se Šumaher nalazi u svom domu blizu ženevskog jezera.

Vjeruje se da se o njemu stara 15 ljekara koji mu pružaju njegu 24 sata, sedam dana u nedjelji, koje porodica Šumaher nedjeljno plaća 115.000 evra. piše Dejli mejl.

Korina je u vrijeme njegovog otpuštanja iz bolnice izdala saopštenje u kojem je navela da u javnosti neće govoriti o njihovom privatnom životu i da traži od svih da poštuju njihovu privatnost.

Zato se i vjeruje da je ovo pismo prva izjava o zdravstvenom stanju u kojem se nalazi vozač formule jedan.

Korina i Mihael su se vjenčali 1995. godine i imaju dvoje djece DŽin Mari i Mik. DŽin voli da jaše konje kao njena majka Korina, a Mik (19) je krenuo očevim stopama i vozi za Formulu 3.