latinica  ћирилица
14/11/2018 |  09:16 ⇒ 09:17 | Autor: RTS

"Orlovi" na "slatkim mukama" sa napadačima

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju završni mečevi u Ligi Nacija, prvo sa Crnom Gorom 17. novembra, a tri dana kasnije rival joj je Litvanija.

Trenutno u reprezentacija Srbije ima trojicu izuzetnih napadača. Često se pričalo da je odbrana bolji dio tima, ali sada Srbija ima Aleksandra Mitrovića, najboljeg strijelca reprezentacije, Aleksandra Prijovića prošle sezone igrača sa najviše pogodaka u prvenstvu Grčke i jednog od najboljih trenutno, a tu je i Luka Јović, trenutno prvi strijelac njemačkog prvenstva.

"Uopšte neću da razmišljam o tome jer mi je reprezentacija ovdje glavni cilj i pokušaću da se izborim za koji minut", skroman je Јović.

Daleko od toga da je odbrana podbacila u prošlim utakmicama, na gostovanjima u Podgorici i Bukureštu nisu primljeni golovi, a Veljković, koji je standardan prvotimac, kaže da je sa Mitrovićem, Prijovićem i Јovićem lakše.

"Sva trojica su super igrači, svako ima svoje karakteristike, protiv svakog je drugačije, teško je. Mislim da svako u svakom trenutku može da da gol i to je plus za nas", smatra Veljković.

U subotu od 15 časova na stadionu Rajko Mitić protivnik je Crna Gora, u utorak od 20.45 na stadionu Partizana rival je Litvanija.

Pobjede ostavljaju reprezentaciju Srbije na poziciju jedan u grupi Lige nacija, donose plasman u viši rang takmičenja i uz još dvije pobjede osiguravaju plasman na Evropsko prvenstvo.